Experience@Work

Het initiatief

Dankzij Experience@Work kunnen ervaren talenten uit organisaties ingezet worden bij andere organisaties die op zoek zijn naar specifieke ervaring of talenten.

En dit aan een haalbare prijs.

Over Experience@Work

Over: initiatief

Terwijl in Zweden 70% van de 55-plussers actief is op de arbeidsmarkt, is dat in België net geen 50%. Door de keuze voor het stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag (het vroegere brugpensioen) verdwijnen in België nog al te vaak getalenteerde, ervaren medewerkers van de arbeidsmarkt.

Toch zijn steeds meer Belgische organisaties zich er ervan bewust dat waardevolle kennis en ervaring niet zomaar mogen verdwijnen. Daarom hebben AXA, KBC en Proximus op initiatief van het management consultingbedrijf HazelHeartwood het project Experience@Work gestart. Ook andere organisaties kunnen aan het project deelnemen. SD Worx, dat initieel juridisch advies verleende, is de eerste organisatie die in de CVBA instapt. Het initiatief werd tevens gefaciliteerd door het netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen The Shift en VDAB.

Experience@Work is een vernieuwend initiatief voor de tewerkstelling van ervaren medewerkers in België. Via dit Multi Company Mobility Center willen AXA, KBC en Proximus en de andere aangesloten organisaties hun medewerkers op vrijwillige basis de mogelijkheid bieden om tot aan hun pensioen actief te blijven. Zij kunnen hun competenties en ervaring inzetten voor projecten bij verschillende organisaties, en tegelijk hun contract met hun oorspronkelijke werkgever behouden.

Experience@Work biedt een WIN-WIN-WIN-WIN-oplossing voor:

01

Grotere organisaties met ervaren medewerkers, in een context waar men iedereen aanzet om langer aan de slag te blijven.

02

Eender welke organisatie die moeilijkheden ondervindt om ervaren medewerkers aan te trekken in het licht van de zoektocht naar talent.

03

Ervaren werknemers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en hun talenten en ervaring graag elders valoriseren.

04

De samenleving, die er baat bij heeft de sociale kosten voor de overheid zo laag mogelijk te houden en de spreiding van talent te optimaliseren.


Experience@Work staat open voor alle grote en kleine organisaties die willen toetreden tot dit innovatieve project. Dit project is er door onderneming voor ondernemingen, en hoe meer organisaties eraan meewerken hoe efficiënter het zal functioneren.

Dat Experience@Work een innovatief project is blijkt uit zijn nominatie voor de European Social Innovation Award 2014 van de Europese Commissie DG Enterprise and Industry, waarbij het opgenomen werd in de shortlist van tien finalisten op een totaal van 1254 genomineerde Europese projecten inzake sociale innovatie.

Onze visie

Dé referentie voor flexibele talentdeling over de grenzen van de eigen organisatie heen.

Onze missie

De interne arbeidsmarkt van organisaties op een betaalbare manier verbreden, zodat ervaren werknemers hun talent bij derden kunnen valoriseren en gemotiveerd, met goesting en met inkomenszekerheid langer kunnen blijven werken.

Partners

Een CVBA die opgericht werd door

  • Hazel Heartwood
  • Proximus

Met ondersteuning van

  • The Shift
  • VDAB
  • SD Worx