Experience@Work

Blog

Selecteer een onderwerp:

De Europese Commissie rapporteert over good practices in “Senior entrepreneurship” en E@W is daar één van!

E@W is als good practice in “Senior entrepreneurship” weerhouden door de Europese Commissie. Het boek kan hier besteld worden.

Libelle laat E@W aan het woord in hun dossier “langer werken” – maart ’17

170301 Libelle – dossier langer werken

Kluwer pensioencongres januari ’17 : E@W presenteert “Alternatieven voor vervroegd pensioen : hoe medewerkers langer gemotiveerd aan de slag houden?”

170130 Kluwer pensioencongres

“Loopbanen in beweging” – Ans De Vos

Eind oktober ’16 publiceert Ans De Vos van het UAMS haar boek “Loopbanen in beweging”. Experience@Work wordt daarin opgenomen als Best Practice om medewerkers in beweging te krijgen / duurzame loopbanen te creëren. Het boek kan besteld worden bij Acco.

Lees meer

E@W uitgenodigd in het Radio 1-Bel10-café in september ’16

Na het succes van vorig jaar, organiseerde Radio 1 een tweede editie van #BEL10. Deze keer maakten ze van maandag 19 tot en met maandag 26 september 2016 live radio vanuit het Radio 1-Café, op de Kunstberg in Brussel. Afgelopen dinsdag was het thema ‘Respect voor rimpels’.

Luister hier naar het fragment waar Martine Tanghe en Xavier Taveirne onze directeur Inge Janssens interviewen over Experience@Work : http://rtv.auxipress.be/ExternalVideo/Alert?id=FEIBDFvHUM0%3D&lang=fr

Meer info over #BEL10 via http://radio1.be/zetten-we-de-ervaring-van-ouderen-voldoende

Het Bel10-boek kan gedownload worden via deze link : https://radio1.be/download-het-boek-van-bel10

 

Experience@Work bestaat 1 jaar! Tijd voor een stand van zaken – april ’16

ERVARING IN HUIS HALEN WORDT ECHT EEN HAALBARE KAART!

Alleen al in 2016 (status april) deden meer dan 100 middenveldorganisaties beroep op ons niet-commercieel platform om ervaren talenten uit de aangesloten organisaties aan te trekken voor het invullen van hun vacatures.

Nieuwe medewerkers leveren nieuwe inzichten. Op deze manier kunnen organisaties ervaren talenten uit andere organisaties aantrekken. Meestal gaat het over medewerkers met meer dan 30 jaar ervaring, die kunnen ingezet worden aan de kost van iemand met slechts 10 jaar ervaring.

OMDAT ERVARING LOONT ALS JE ZE DEELT!

Intussen bieden niet minder dan 8 werkgevers (status april ’16) op deze manier bijkomende loopbaanmogelijkheden aan hun (senior) medewerkers : naast KBC, AXA en Proximus willen ook SD Worx, Arcadis, IBM, Ahlers en bpost zo hun interne arbeidsmarkt verbreden en hun medewerkers langer en zinvol aan het werk houden.

Het initiatief is opgezet door organisaties en staat open voor organisaties die eveneens dergelijke alternatieve carrière-opportuniteiten willen aanbieden aan hun medewerkers in het kader van hun (einde)loopbaanbeleid. We vragen aan deelnemende organisaties om deze mogelijkheden aan te bieden aan een groep van medewerkers vb. vanaf een bepaalde leeftijd. Dit is géén initiatief om op een elegante wijze van individuen “op de bank” of niet-performante medewerkers af te geraken. Kandidaten van deelnemende organisaties moeten vrijwillig en op eigen initiatief kunnen intekenen op openstaande opdrachten, die zich in eerste instantie in de non-profit bevinden. Ook opdrachten in profit organisaties komen in aanmerking als de ervaring een toegevoegde waarde kan betekenen.

SPRINGEN, MAAR MET EEN DUBBELE PARACHUTE

26 medewerkers (status april ’16) hebben reeds de stap gezet om, zonder de band met hun werkgever te verliezen, een nieuwe uitdaging aan te gaan : het is springen, want je komt in een nieuwe omgeving terecht, maar die is o zo verrijkend. Dat springen doe je trouwens met een dubbele parachute, wetende dat je steeds terug kan naar je vertrouwde omgeving indien de stap om één of andere reden tegenvalt.

De energie komt vanonder de deur als je met mensen praat die op die manier een nieuwe wending aan hun loopbaan gegeven hebben. Eén voor één enthousiaste mensen die de uitdaging aangegaan zijn en elke dag de voldoening ervaren. Lucien Van Dijck is een ex-bankdirecteur die nu zijn financiële ervaring inzet als financieel en administratief coördinator bij het maatwerkbedrijf De Sleutel in Gent. Hij ervaart dit als “het beste van de twee werelden die je hier kan combineren”. Lieve Rosillon is ex-applicatiebeheerder en werkt nu als projectmedewerker bij LeuvenKlimaatNeutraal 2030, een omgeving en uitdaging waar ze zich volledig in kan vinden. Ze is dan ook ontzettend dankbaar dat ze deze kans gekregen heeft en fier dat ze ze gegrepen heeft.